Повідомлення telegram каналу - @kalushterob

Логотип телеграм спільноти - ТерОборона Калуського району 2021-11-06

ТерОборона Калуського району

Кількість підписників:
346
Фото:
607 
Відео:
45 
Посилання:
273 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Інформаційний канал територіальної оборони Калуського району Інструкцію з приєднання до чату шукайте за #Чат

Канал ТерОборона Калуського району - @kalushterob - №1015

1 листопада – 105-та річниця створення ЗУНР
Сьогодні ми відзначаємо видатну подію в історії української державності – 105-ту річницю створення Західноукраїнської Народної Республіки.
1 листопада 1918 року у Львові відбулося збройне повстання, відоме як Листопадовий чин, результатом якого стало проголошення на теренах етнічних українських земель Галичини, Буковини та Закарпаття національної Української Держави. Проголошення ЗУНР стало важливим етапом державотворчого процесу, який завершився проголошенням Злуки УНР і ЗУНР у єдину соборну державу 22 січня 1919 року на Софійському майдані у Києві.
1 листопада – це дещо більше, ніж просто пам’ятна дата. Цей день на довгі роки став одним із символів державотворчих традицій та боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Українці завжди мали високий дух, волю до боротьби, прагнення до свободи та створення своєї незалежної держави. Героїзм січового стрілецтва продемонстрував, що омріяну свободу і власну державу можна вибороти.
В цей день ми вшановуємо наших Героїв, згадуємо їх із вдячністю та молитвою. Пам’ятаймо про тих, хто наближав день, коли у світі постала суверенна Українська держава, і про тих, хто відстоює її Незалежність у наш час.
Вічна слава і шана героям національно-визвольної боротьби, які віддали своє життя за Українську державність! Вони боролись, щоб ми перемогли!
Ми вистоїмо і переможемо! А Україна стане ще сильнішою і успішнішою!
Слава Україні! Героям слава!

94
23-11-01 14:43