Повідомлення telegram каналу - @hrcnc

Логотип телеграм спільноти - HoReCaНець 2024-07-14

HoReCaНець

Кількість підписників:
2460
Фото:
797 
Відео:
32 
Посилання:
164 
Категорія:
Їжа та кулінарія
Опис:
Must-have канал для шефів, рестораторів і всіх, хто є дотичним до гастрономічної сфери. ✔️Тренди ✔️Коментарі експертів ✔️Що роблять українські та світові шефи? ✔️Як шефам ставати відомими? ✔️Огляд вигідних пропозицій від METRO для HoReCa-клієнтів

Канал HoReCaНець - @hrcnc - №1082

🦞 Лангустин із соусом Ocean à la Crème. Це соус-гордість Noma, дуже масляний, з карамельним смаком, зроблений з garum (вигаданий греками рибний соус, проте Noma його зробили з грибів), солі зі смажених водоростей (kelp) та олії koji (koji — це пліснява або, по-розумному, цвілевий гриб, який використовують для виробництва соєвого соусу, місо, саке тощо).
🦪 Стейк із морського гребінця — величезний норвезький морський гребінець, вкритий карамелізованим маслом із водоростей і тертим хроном. Морські гребінці, до речі, зберігаються живими до моменту подачі, що підкреслює свіжість інгредієнтів.
🦔 Морський їжак із кремом із ліщини.
🩵 Блакитна мідія, мʼясо якої огорнуте запеченим золотистим буряком із карамеллю на основі мідії.
👁️ «Око» блакитної мідії — мариноване та копчене перепелине яйце подається всередині мушлі мідії + крапля гострої олії (імітація ока). Окрім цього, на завершення страву прикрашають сумішшю з 15 інгредієнтів, серед яких переважають гриби. Ці 15 інгредієнтів висушують та посипають ними мушлю, щоб додати страві солоності та умамі.
🐌 Хрумкий кебаб із морських равликів — у ньому чергуються морський равлик, молюски, трюфель (огорнутий ферментованою рідиною) + шафранове масло на основі молюсків та вінегрет із хвої (соснових гілок).
🧇 Вафлі з ікрою тріски — нарізана вʼялена ікра тріски на вафлі з маково-соняшникової граноли та листям васабі.
🦑 Кальмари, приготовані зі спорами коджі (koji) — данські кальмари, замариновані в осаді морських водоростей, бланшовані у воді із чорносливом і засолені з додаванням масла коджі. Доповнюють страву маком, який гість додає, струшуючи висушену квітку маку.
💥 Маринована ікра риби лемб — подається із соусом із яєчних жовтків, масла та підсмажених дріжджів, що створює складний смаковий профіль​.
🌰 Заморожений тарт із фундучного молока з ікрою та олією з водоростей.
🐠 Філе камбали з мусом із тріски, покрите соусом із віскі (XO), подається з капустою і соусом із ячменю та гірчичного насіння.
Це далеко не все, проте певну науку можна вже засвоїти. Так, повторювати страви з Noma в Україні наразі не потрібно — інші умови та поточні потреби людей. Проте можна користуватися логікою, за якою використовують продукти: подумати про використання всіх частин продукту, дріжджі в стравах, зерна гірчиці, дослідити буряк, погратися з українською ліщиною, вивчити потенціал продуктів Чорного моря та навіть річкової риби тощо.
А поки ви думаєте та експериментуєте, в METRO завжди є для вас safe choice у вигляді безпрограшного філе дорадо та сибаса.
1300
24-10-22 15:19