Повідомлення telegram каналу - @hopeua

Логотип телеграм спільноти - Телеканал Надія 2022-02-11

Телеканал Надія

Кількість підписників:
1247
Фото:
877 
Відео:
58 
Посилання:
506 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Перший християнський. Новини ТК та щоденне натхнення 💙 З усіх питань: @ContactHopeBot

Канал Телеканал Надія - @hopeua - №668

🤔Найскладнішим моментом у християнській концепції Трійці є те, що способу належним чином пояснити її не існує. Жодній людині неможливо повністю зрозуміти Трійцю, не кажучи вже про її пояснення. Бог значно величніший за нас, тому не слід очікувати, що ми зможемо повністю зрозуміти Його. Біблія навчає, що Отець є Богом, Син є Богом і Святий Дух є Богом. Біблія також говорить, що є лише один Бог. Хоча ми можемо розуміти деякі факти про взаємозв’язок між Особами Трійці, загалом дане питання неосяжне для людського розуму. Тим не менше, це не означає, що доктрина про Трійцю неправильна чи небіблійна.
📔 Важливо зазначити, що само слово "Трійця" не зустрічається у Святому Письмі. Цей термін був застосований з метою описати триєдиного Бога – три співіснуючі, вічні Особи, Які є Богом. Це жодним чином не означає існування трьох Богів; Трійця – це один Бог у трьох Особах.
🐣 Жодна з популярних ілюстрацій не описує Трійцю достатньо точно. Порівняння з яйцем не годиться, так як шкаралупа, білок і жовток – це складові яйця, проте окремо вони не є яйцем. Отець, Син і Дух Святий не є складовими Бога – кожен із Них є Богом. Ілюстрація з водою є дещо кращою, але вона також не описує Трійцю адекватно. Рідина, пар та лід – це форми води. Отець, Син і Святий Дух – це не форми Бога, адже кожен із Них є Бог. Отже, хоча кожна з цих ілюстрацій може надати нам уявлення Трійці, картина ця не буде цілком точною.
Безмежного Бога неможливо повністю описати обмеженими ілюстраціями.
@hopeua
113
23-06-04 05:32