Повідомлення telegram каналу - @gastsoua

Логотип телеграм спільноти - Оператор ГТС 2021-05-19

Оператор ГТС

Кількість підписників:
670
Фото:
302 
Відео:
47 
Посилання:
441 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал незалежного оператора газотранспортної системи України tsoua.com

Канал Оператор ГТС - @gastsoua - №744

🍀♻️Днями в Чернігівській області під'єднали до газової мережі перший завод із виробництва біометану, потужністю до 3 млн куб. м на рік. Оператор ГТС вітає поступ українського бізнесу та спільно з усіма державними структурами працюватиме для відкриття можливості експорту цього відновлюваного газу до Європи🤝
Оператор ГТС України продовжує роботу робочій групі під головуванням Міністерство енергетики України, та за участі Міністерство фінансів України, Енергетичної митниці та Державна митна служба України для вирішенням питання можливості експорту біометану до країн ЄС. На тематичній нараді представники вищезазначених структур обговорили необхідність внесення технічних правок до наявної нормативної бази для безперешкодного трубного транзиту біометану в найближчій перспективі.
💬«Біометан - є одним із найперспективніших нових джерел енергії для посилення експортного потенціалу України та для оптимізації використання вже наявної газової інфраструктури нашої країни. Разом із тим, його вдале позиціонування на ринках ЄС потребує деталізованого та зваженого підходу, метою якого є відокремлення в частині фінансового обліку цього газу від звичайного природного газу та вигідні для українських виробників умови подальшого продажу в ЄС. Оператор ГТС зацікавлений у спільному із українським урядом швидкому пошуку таких рішень і звернеться до колег із суміжних операторів для ознайомлення з відповідним досвідом унормування правил», - зазначила Olga Bielkova, директорка з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями ОГТСУ.
💬«Українська ГТС готова приймати біометан і транзитувати його до країн Європи. Згідно з планом #REPowerEU країни ЄС планують збільшити виробництво біометану до 35 млрд куб. м до 2030 року. Україна має значний потенціал виробництва цього виду палива з огляду на великі площі сільськогосподарських земель та розвинену газову мережу. Ми можемо стати незамінним партнером Європи у досягненні цілей з декарбонізації. Отже, діяти потрібно разом і конструктивно», - вважає Павел Станчак, заступник гендиректора ОГТСУ з розвитку та трансформації.
Фото: Андрій Жупанин
#біометан #перспективне_майбутнє #енергетична_незалежність
238
23-04-14 10:00