Повідомлення telegram каналу - @fzhytomyr

Логотип телеграм спільноти - 🔥 ФАКТИ ЖИТОМИРА 🔥 2021-07-14

🔥 ФАКТИ ЖИТОМИРА 🔥

Кількість підписників:
3566
Фото:
10900 
Відео:
3100 
Посилання:
1490 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
🔥ФАКТИ ЖИТОМИРА 🔥 - виготовлені з добірних новин. ✅Чат t.me/chat_fz 🤝PR, реклама, співпраця або запропонувати новину @reklamafzhytomyr

Канал 🔥 ФАКТИ ЖИТОМИРА 🔥 - @fzhytomyr - №6581

⚠️У лікарні Бердичева померла пацієнтка, попередній діагноз – підозра на сказ
Попередньо лікарі встановили діагноз – підозра на сказ, але остаточний висновок буде після отримання результату лабораторного аналізу. Про це Суспільному розповів головний лікар Бердичівської центральної міської лікарні Анатолій Сова.
За його словами, 18 серпня після обіду швидкою жінку доставили до інфекційного відділення лікарні з підозрою на коронавірус – у пацієнтки була висока температура. Жінка віком 25 років знаходилася під спостереженням, і після того, як через кілька годин в неї розпочалися інші клінічні прояви, її перевели до реанімаційного відділення, каже лікар.
"Ми одразу почали проводити всі необхідні реанімаційні заходи, для консультацій зв’язалися зі спеціалістами як в Житомирі, так і в Київському інституті вірусології. У пацієнтки з’явилися клінічні ознаки – акрофобія, тобто жінка боялася будь-якого потоку повітря, значне слиновиділення, водобоязнь. Тобто це класичні клінічні ознаки, але офіційний діагноз буде після того, як ми зробимо розтин і матеріали передамо на вірусологічну лабораторію до Житомира", – каже Анатолій Сова.
Головний лікар розповів, що зі слів чоловіка померлої, ще в червні місяці під час відпочинку на водоймі жінку за руку вкусив собака. За медичною допомогою вона не зверталася. Перші прояви хвороби у вигляді високої температури з’явилися 17 серпня.
Результати аналізу, за яким буде остаточно встановлений діагноз, орієнтовно будуть в понеділок.
Відповідно до отриманих висновків будуть проводити засідання державної надзвичайної протиепізооточної комісії при Бердичівській міській раді та Житомирській ОВА.
"Наразі спеціалісти Бердичівської районної державної ветеринарної лікарні виходять на обстеження території, – каже Галина Заріцька, – здійснюють облік безпритульних собак і проводять довакцинацію всіх тварин, які не були вакциновані до цього часу".
Про жінку відомо, що вона проживала з чоловіком та двома дітьми в одному з будинків на території дачного масиву Бердичівського району. Родина переїхала на Житомирщину після початку повномасштабних військових дій з південних районів України.
Джерело: Суспільне
1200
22-08-20 14:55