Повідомлення telegram каналу - @epravda

Логотип телеграм спільноти - ЕП. Економічні хроніки війни 2021-10-04

ЕП. Економічні хроніки війни

Кількість підписників:
16502
Фото:
2490 
Відео:
46 
Посилання:
8140 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Це канал Економічної правди. Ми пишемо про українську економіку та бізнес. Без них не було б країни та армії, а без війська – усіх нас. Оборонка, айті, санкції для РФ, фінанси, податки і світові тренди – про все це просто і зважено. Про все для всіх.

Канал ЕП. Економічні хроніки війни - @epravda - №8332

🌐Серце інтернету та штучного інтелекту: чому дата-центри стають стратегічно важливими
Дата-центри, які обробляють мільярди запитів щосекунди, стали невід'ємною частиною нашого сучасного життя. Вони підтримують роботу інтернету, хмарних сервісів, ШІ та багатьох інших технологій, від яких ми залежимо щодня.
💁‍♂️Їхня роль у світі буде лише зростати. З розвитком таких технологій, як Інтернет речей, метавсесвіт та квантові обчислення, потреба в потужних обчислювальних ресурсах невпинно збільшується. Тому інвестиції в розвиток дата-центрів залишаються пріоритетом для багатьох компаній і держав.
💸Такі гіганти, як Amazon, Microsoft і Google, вкладають мільярди доларів у розвиток своїх дата-центрів. Сьогодні на них припадає близько 67% ринку хмарних послуг. Ці компанії одними з перших усвідомили, що цифрові сховища є ключовою інфраструктурною технологією, яка підтримує діяльність майже кожної компанії у світі.
Контроль над дата-центрами стає стратегічно важливим. Країни, які мають потужну інфраструктуру для обробки даних, отримують значні конкурентні переваги в економіці, технологіях і навіть у сфері безпеки. Боротьба за лідерство в цій галузі набирає обертів, особливо між США та Китаєм.
Як дата-центри стали настільки важливими і чому боротьба за їхні потужності перетворилася на нову "холодну війну"? Читайте в матеріалі ЕП:
3800
24-08-20 14:05