Повідомлення telegram каналу - @edyurchenko

Логотип телеграм спільноти - Едуард Юрченко 2022-01-17

Едуард Юрченко

Кількість підписників:
3700
Фото:
1360 
Відео:
60 
Посилання:
1080 
Категорія:
Блоги
Опис:
Едуард Юрченко, філософ-традиціоналіст, доцент НТУ, військовослужбовець НГУ "Азов" Мої соц-мережі: https://www.facebook.com/eduard.urchenko https://instagram.com/edyurchenko https://youtube.com/c/edyurchenko Донат: https://donatello.to/edyurchenko

Канал Едуард Юрченко - @edyurchenko - №2504

СКАНДАЛЬНА ОЛІМПІАДА : РЕАКЦІЯ ФРАНЦУЗІВ.
Раджу почитати коменти на сайті газети "Фігаро", доречі максимально центристської. Там по ідеї електорату Макрона більше ніж в цілому по країні.
Спойлер : НЕ негативних коментарів відсотків 20. Причому в діапазоні від "еее...я не все зрозумів але Селін Діон сподобалась" до "це розлючило фашистів одже це добре (на зло мамі вуха відморожу). " Але повторюсь ці всі різні погляди і все разом це відсотків 20.
Всі інші обурені і нерідко налаштовані досить агресивно. Причому з різних позицій. Цікаво, що є ті хто прямо висловив тезу про те, що це принесе голоси крайньо правим, чому коментатори не раді але дуже злі на лівих і на Макрона персонально (щє раз нагадую там тусіт переважно його електорат, це не ліва "Ліберсьон").
Окремо пройшлись по образу обезголовленої королеви. Причому з суто республікансько - демократичних позицій, наприклад : "наша революція славна своєю демократичною спадщиною, а не кривавим терором який її ганьбить".
Для тих хто "в танку" нагадую, що в мейнстрімній політичній культурі Франції, принаймні від доби Третьої республіки, абсолютно схвалюється революція але засуджується як вбивство короля і королеви так і терор в цілому. Єдиним виключенням є крайньо ліві, які виправдовують терор та крайньо праві, що критикують революцію в цілому.
Взагалі як виглядає мейнстрімний погляд на ВФР, гарно показує однойменний двохсерійний фільм 1989 року, знятий до 200-річчя. І ця "канонічна версія не сильно змінювалась з 1880-х до тепер. Раджу подивиться.
Чесно кажучи, я очікував більшого розколу серед коментаторів але там рідкісна однодумність. Так що не треба казати "це їх французькі справи" , ні це справи французькі та "антифранцузькі". І більшість податків, з яких нам хоч якось допомогають, платять зовсім не ультраліві фрікі.

Зображення до поточного посту у каналі "Едуард Юрченко" - @edyurchenko
2200
24-07-28 12:01