Повідомлення telegram каналу - @drs_news

Логотип телеграм спільноти - ДРС - завжди на боці бізнесу! 2021-11-28

ДРС - завжди на боці бізнесу!

Кількість підписників:
131
Фото:
197 
Відео:
Посилання:
309 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний телеграм-канал Державної регуляторної служби України 💻 http://www.drs.gov.ua

Канал ДРС - завжди на боці бізнесу! - @drs_news - №200

​​​​⁉️ Контролерам вхід заборонено: що показав мораторій на перевірки бізнесу
Як держава може зменшити регуляторний тиск на бізнес та від чого можна відмовитися після війни? Відповідає Голова ДРС Олексій Кучер 👇
1⃣ У минулому році кількість перевірок бізнесу зменшилась у 20 разів порівняно з 2021-им. Без жорсткого контролю з боку держави апокаліпсису не трапилось. Навпаки, бізнес-система продемонструвала, що може справно працювати навіть в умовах війни.
2⃣ Водночас держава не може повністю самоусунутись від контролюючих функцій. Питання полягає у балансі, який необхідно знайти.
3⃣ Наразі влада і бізнес мають спільне бачення: вдосконалити цю сферу можна шляхом переведення перевірок в онлайн-формат. План Відновлення України, який було презентовано влітку в Лугано, містить, зокрема й запропоновані ДРС ініціативи, які дозволять відпрацювати механізм переведення перевірок бізнесу в цифру.
4⃣ Перші кроки у цьому напрямку вже зроблено. ДРС перезапустила Інспекційний портал, який є електронною системою, що акумулює всю інформацію про перевірки підприємців органами контролю. Тепер, на його базі, ДРС планує запуск пілотного проєкту для онлайн-перевірок бізнесу.
5⃣ Наразі в онлайн-форматі тестуватимуться саме позапланові перевірки. Портал стане своєрідним майданчиком, на якому ми наберемося досвіду, напрацюємо найкращі практики і механізми.
6⃣ І найголовніше: цифровізація відносин влади та бізнесу є одним із найефективніших інструментів для боротьби із корупцією. Вона дозволить зменшити кількість перевірок наживо, що знизить рівень корупційних ризиків й витрати держбюджету.
Детальніше у колонці на "Економічній правді" ↘️
#ДРС
#НаЗахистіБізнесу
36
23-01-04 12:36