Повідомлення telegram каналу - @donetskaoda

Логотип телеграм спільноти - Донецька ОДА 2022-02-02

Донецька ОДА

Кількість підписників:
2208
Фото:
18800 
Відео:
1330 
Посилання:
4170 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал Донецької ОДА 🇺🇦 🔻 Facebook: https://www.facebook.com/DonetskaODA 🔻Сайт: https://dn.gov.ua/ua

Канал Донецька ОДА - @donetskaoda - №6275

Сьогодні Україна відзначає день народження двох класиків нашої літератури, і обидва вони нерозривно пов’язані із Донеччиною.
Перший – Володимир Сосюра – народився 125 років тому в Дебальцевому, другий – Василь Стус – хоч і народився на Вінниччині, але виріс і по-мистецьки сформувався у Донецьку.
Тоталітарний совєтський режим був нещадним до українських митців. Сосюру, який під час перших визвольних змагань воював за незалежність України в лавах армії УНР, імперці змогли надламати, але не зуміли остаточно знищити в ньому любов до свого краю. Стуса не вдалося навіть надламати – совєти просто вбили поета.
Зараз Василю Стусу виповнилося б 85 років. Вік, коли можна продовжувати писати, а найголовніше – можна ділитися досвідом. Але цього не буде, бо український поет виявився міцнішим за російських окупантів.
Однак ми продовжуємо і сьогодні читати Сосюрів “Любіть Україну” та Стусів “Як добре те, що смерті не боюсь я”. І будемо читати завжди, і завжди будемо продовжувати їхню боротьбу за українську Донеччину!

74
23-01-06 13:42