Повідомлення telegram каналу - @doctors_notats

Логотип телеграм спільноти - Нотатки Лікаря🇺🇦 2024-07-14

Нотатки Лікаря🇺🇦

Кількість підписників:
4594
Фото:
1620 
Відео:
453 
Посилання:
625 
Категорія:
Медицина
Опис:
Канал про незвичайні клінічні випадки. А також про анатомію, фізіологію, та цікаві факти зі світу медицини. Реклама, співпраця – @DN_Feedback_Bot Канал-партнер – @Modern_Galileo Дати Boosty – https://t.me/Doctors_Notats?boost

Канал Нотатки Лікаря🇺🇦 - @doctors_notats - №2784

Чому діти так люблять солодке?
🍬У немовлят у роті близько 30 000 смакових рецепторів, проте до повноліття від них залишається лише третина. Причому більшість рецепторів маленької дитини налаштовані на солодку та жирну їжу, оскільки материнське молоко насичене цукрами та жирами.
🍦Тому перший пломбір у вафельному стаканчику або шоколадна цукерка у новорічному подарунку стає джерелом найпотужніших емоцій та вражень, які не можуть відчути дорослі.
🍆При цьому діти більш чутливі до гірких уподобань, оскільки організм відкидає їх, як потенційну отруту. 
🍺Тому коли ми потай куштували пиво та інші спиртні напої, не могли зрозуміти, як дорослі можуть пити таку гидоту. З тієї ж причини діти терпіти не можуть зелень, у якій відчувають гіркуватий присмак.
🥦Примітно, що з дорослішанням і відмиранням рецепторів ми звикаємо до смаку тих продуктів, які у дитинстві нам здавались неїстівними. 
🥬За даними досліджень, часник та цибуля у стравах починає подобатися у 20 років, а шпинат, баклажани та болгарський перець – у 21 рік. До списку "дорослої" їжі потрапили також корнішони, квасоля, хрін та мідії.
Зображення до поточного посту у каналі "Нотатки Лікаря🇺🇦" - @doctors_notats
898
24-08-13 05:21