Повідомлення telegram каналу - @dmitriy_chekalkyn

Логотип телеграм спільноти - Дмитро Чекалкин 2021-10-16

Дмитро Чекалкин

Кількість підписників:
72813
Фото:
12300 
Відео:
2420 
Посилання:
6860 
Категорія:
Політика
Опис:
Офіційний телеграм-канал.

Канал Дмитро Чекалкин - @dmitriy_chekalkyn - №18547

📝Операція Сирського у Курській області вразила не лише російські сили, а й українську армію, пише американський Wall Street Journal.
Наприкінці липня Сирський зібрав вищих офіцерів на таємну нараду, де розповів свій зухвалий план відновлення ослаблених військових зусиль країни. Генерал повідомив, що українська армія «поміняється ролями з Москвою» і почне перше широкомасштабне вторгнення в Росію з часів Другої світової війни. Такий план шокував усіх присутніх.
Один із них, начальник штабу 61-ї механізованої бригади, сказав, що його першою реакцією був шок.
«Куди ми йдемо?» — згадував підполковник Артем Холодкевич.
Зухвала операція приголомшила Росію, коли 6 серпня ЗСУ подолали слабку оборону кордону і швидко захопили близько 100 міст і сіл в Курській області. Вторгнення збентежило диктатора Путіна, підняло моральний дух українців після року жорстокої оборонної війни і показало США та іншим прихильникам, що українці все ще здатні боротися.
Курська операція завоювала загальну похвалу за її планування, секретність і швидкість. Аналітики та українські офіцери стверджують, що Сирський, очевидно, зробив висновки з невдалого контрнаступу України влітку 2023 року, коли Україна консультувалася зі США та іншими західними партнерами, розгортала нові бригади та телеграфувала свої плани за допомогою відео та публічних коментарів.
Колишній радник головнокомандувача Сергій Череватій зазначив, що Сирський використовує свою здатність до несподіваних дій, щоб компенсувати брак ресурсів і використати переваги.
«Сильна сторона Сирського в тому, що він генерал, який може діяти нестандартно, раптово, несподівано для ворога. Він знає, що ми не маємо паритету і не можемо йти один на одного, тому він використовує хитрість і будь-яку перевагу, яку ми маємо», — сказав Сергій Череватий, колишній радник Сирського з комунікацій.
Перекидання 61-ї бригади зі сходу супроводжувалося кампанією дезінформації, яка вказувала на те, що вони прямували до Вовчанська. Бригада була у другій хвилі українських військ, які атакували Курську область 7 серпня. Коли штурмові загони на швидкісній бронетехніці заглиблювалися в Росію, уникаючи лобових атак у містах і селах, 61 бригада зачистила осередки російських солдатів.
Швидка операція нагадує наступ Сирського в Харківській області. Тоді він скористався слабкими місцями росіян, щоб прорвати їхні лінії, відрізати війська і повернути території.
Тепер Україна використовує неготовність Росії, щоб завдати більш глибокого удару в тил, створюючи те, що Зеленський назвав буферною зоною, щоб перешкоджати російським військовим операціям проти України. Сили Києва беруть більше полонених, щоб поповнити обмінний фонд.
Генерал Бен Ходжес сказав, що Сирський і його радники передбачили такий ризик і вирішили, що слід піти на нього.
«Це не про конкурс популярності. Йдеться про досягнення стратегічного ефекту, що означає, що ви повинні прийняти ризик в інших сферах», — сказав він.
@berezoview
Зображення до поточного посту у каналі "Дмитро Чекалкин" - @dmitriy_chekalkyn
3500
24-08-31 12:19