Повідомлення telegram каналу - @dbn_npu

Логотип телеграм спільноти - ⏳ 2021-10-09

Кількість підписників:
3
Фото:
1020 
Відео:
222 
Посилання:
2270 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
You can view and join @dbn_npu right away.

Канал ДЕПАРТАМЕНТ БОРОТЬБИ З НАРКОЗЛОЧИННІСТЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ - @dbn_npu - №2763

​​Виробництво і збут метадону та одного з найнебезпечніших наркотичних засобів – карфентаніл: судитимуть 15 учасників злочинної організації
🔸Нарколабораторія знаходилася у Львівській області. Канали збуту небезпечних речовин фігуранти налагодили по всій території України. Від кримінального бізнесу отримували понад 5 млн грн «прибутку» щомісяця.
Над викриттям злочинної схеми оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю, Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, управління стратегічних розслідувань у Львівській області, та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції працювали майже півроку. За цей час встановили весь ланцюг: від наркодилерів до організатора, місця знаходження нарколабораторії, каналів постачання компонентів та збуту психотропів.
🔸Організував діяльність злочинної організації 37-річний мешканець Львівської області, який залучив як «бізнес-партнера» свого товариша. До виготовлення та збуту наркотиків були задіяні переважно місцеві мешканці. Вони займалися постачанням компонентів для діяльності лабораторії, виробництвом та збутом психотропів, прийманням замовлень, фасуванням тощо.
🔸Лабораторія з виготовлення та синтезу карфентанілу та метадону знаходилася на території однієї із приватних садиб у Львівській області. Аби розширити «асортимент товару», лідери угруповання налагодили постачання прекурсорів та інших наркотичних засобів з-за кордону. Щоби приховати злочинну діяльність, перевізники – місцеві мешканці та іноземці - розфасовували «товар» у побутові предмети та розміщували його у «схованках» автомобілів, які постійно змінювали. Після успішно проведеної «операції» транспортні засоби продавали.
🔸Основна частина коштів, отриманих від збуту наркотиків, витрачалася на придбання компонентів, нарощування потужностей нарколабораторії, підбір осіб для контрабандного переміщення наркотиків та їх оплату. Решту – легалізували шляхом інвестування у легальний бізнес, зокрема у розвиток фермерського господарства і туристичної бази лідера угруповання.
29 червня 2021 року поліцейські провели спецоперацію та затримали 15 учасників злочинної організації, зокрема і її лідерів. Тоді ж у зловмисників вилучили найбільшу в історії одиничну партію карфентанілу в Україні - понад 20 кг (із одного кілограма чистої речовини можна отримати близького 100 кг готового до вживання наркотику), 40 кг інших наркотичних засобів та 250 л рідких компонентів для виготовлення небезпечних речовин.
⚖️Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за погодженням з Офісом Генерального прокурора скеровано до суду. 15 фігурантам, серед яких - четверо громадян інших країн, інкримінують вчинення злочинів, відповідальність за які передбачена:
▪️ ч. 1 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
▪️ ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)
▪️ ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів),
▪️ ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням),
▪️ ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вжив),
▪️ ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.
За скоєне обвинуваченим може загрожувати до дванадцяти років з конфіскацією майна.
238
22-10-04 15:42