Повідомлення telegram каналу - @dbn_npu

Логотип телеграм спільноти - ⏳ 2021-10-09

Кількість підписників:
3
Фото:
1020 
Відео:
222 
Посилання:
2270 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
You can view and join @dbn_npu right away.

Канал ДЕПАРТАМЕНТ БОРОТЬБИ З НАРКОЗЛОЧИННІСТЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ - @dbn_npu - №2638

​​Слідчі тернопільської поліції повідомили про підозру організаторам та учасникам злочинної організації наркоторговців
🔸За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчі Головного управління Національного поліції Тернопільщини повідомили про підозру двом організаторам та восьми часникам злочинної організації, що реалізовували через телеграм-канали та віртуальні магазини наркотики й психотропні речовини в особливо великих розмірах.
Нагадаємо, на початку квітня цього року оперативники управлінь боротьби з наркозлочинністю Тернопільщини та Хмельниччини викрили злочинну діяльність групи осіб, що займалися реалізацією наркотиків та психотропних речовин через телеграм-канали та віртуальні магазини.
🔸Незаконний бізнес разом зі своєю співмешканкою організував житель Хмельниччини. Чоловік створив два інтренет-магазини через які реалізовував заборонений товар. Спочатку займався протиправною діяльністю лише з подругою, але згодом розширив «бізнес» та створив ще два віртуальні магазини і залучив до роботи гуртових розповсюджувачів наркотиків та закладчиків.
🔸Його «клієнтами» були жителі Тернопільської, Хмельницької, Львівської та Івано-Франківської областей. Серед асортименту продавців були фактично всі види заборонених речовин.
🔸Оперативники провели одночасно 20 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, а також в їхніх автомобілях. Було виявлено та вилучено заборонених речовин на понад мільйон гривень, а також гроші у національній та іноземній валюті.
Зловмисникам слідчі повідомили про підозру за наступними статтям кримінального кодексу України:
ч. 3 ст. 27 – види співучасників
ч. 4 ст. 28 – вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією
ч. 2 ст. 209 – легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом
ч. 1, 2 ст. 255 – створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній
ч. 2 ст. 306 – використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.
Раніше їм вже було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, а це – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах.
🔸Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
204
22-08-25 15:38