Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №2975

Парламент ліквідував Окружний адміністративний суд Києва

«За» це рішення проголосували 310 народних депутатів.
Розгляд цього законопроєкту відкладали більше року, попри те, що президент Зеленський вніс його у Верховну Раду, як невідкладний, у відповідь на петицію громадськості про «глибоку вкорінену корупцію і практику неправосудних рішень» в ОАСКу.
Кістяк суддівського корпусу цього суду був призначений в часи проросійського президента Януковича. А кілька судей є обвинуваченими у кримінальних провадженнях.
Незадовго до сьогоднішнього рішення парламенту ми випустили розслідування, в якому в деталях розповіли про роль ОАСКу в підготовці плану Кремля з «легалізації» статусу біглого експрезидента Януковича в разі взяття Києва військами РФ у лютому-березні 2022 року
Тепер долю суддів ліквідованого ОАСКу вирішуватиме Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка має провести кваліфікаційне оцінювання. А потім Вища рада правосуддя має призначити їх в інший суд... або звільнити, якщо не пройдуть таке оцінювання.
1300
22-12-13 12:07