Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4168

Ватажку угруповання «ДНР» Пушиліну та його прибічникам оголосили підозри у депортації дітей після розслідування Радіо Свобода

В Офісі генерального прокурора України повідомили про підозри лідеру угруповання «ДНР» Денису Пушиліну та його підлеглим – «фахівчиням з прав дітей» Елеонорі Федоренко та Світлані Майбороді – у «порушенні законів і звичаїв війни», «вчиненим за попередньою змовою групою осіб». За це передбачено до 12 років позбавлення волі.
Підставою, зокрема, стали викриття фільму Радіо Свобода про вивезення українських дітей з окупованих територій до Росії.
У фільмі-розслідуванні «Список 31», опублікованому у червні 2023 року, журналісти проєктів Радіо Свобода «Схеми» і «Ти як?» встановили особи дітей, яких незаконно депортували до Росії з окупованої частини Донецької області, відстежили маршрут, за яким їх вивозили, та назвали організаторів, відповідальних за це. Зокрема – Пушиліна, Федоренко та Майбороду, серед інших.
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
8500
24-10-01 12:22