Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №3242

​​Хто стане директором НАБУ? Комісія визначилась з трьома фіналістами
Комісія з проведення конкурсу на посаду голови НАБУ обрала трьох фіналістів, чиї кандидатури подадуть на розгляд Кабміну. А саме:
Семен Кривонос – голова Державної інспекції архітектури та містобудування,
Сергій Гупяк – керівник четвертого слідчого відділу (с дислокацією у Вінниці) територіального управління ДБР, розташованого у Хмельницькому,
Роман Осипчук – керівник управління внутрішнього контролю НАБУ.
Що відомо про трійку фіналістів?
🔻Семен Кривонос. Має зв'язки в Офісі президента – він знайомий з заступником голови ОП Олексієм Кулебою, а політик Саакашвілі повідомляв, що призначення Кривоноса на його нинішню посаду підтримав Андрій Єрмак.
У 2016 році Кривонос переміг у конкурсі на директора Одеського теруправління НАБУ, але відмовився від посади. На той момент журналіст Дмитро Гнап готував публікацію про незадекларовану квартиру Кривоноса – вартістю, неспівмірною його тодішньому заробітку – та початку розслідування про можливе хабарництво.
З Кривоносом було пов'язано дві справи про хабар у 120 тис. доларів – в одній він був викривачем корупції, в іншій – за версією слідства вимагав хабар. Другу справу закрили, не довівши його провину.
У власності родини Кривоноса – 12 земельних ділянок та частина будинку на Київщині, Дніпропетровщині та Полтавщині, а також квартира в Києві. На праві користування у них дві автівки – BMW Х3 та Ford Kuga.
🔻Сергій Гупяк, підлеглий Сухачова в ДБР. Пояснює, що майже все майно має завдяки батькам, які 20 років були підприємцями. У 2007 році родина купила будинок та земельну ділянку у Вінницькій області за 240 тисяч гривень. Для цього, за словами Гупяка, вони додатково взяли кредит 28 тис. доларів, який родина змогла виплатити через 3 місяці після купівлі нерухомості. Сам Гупяк тоді був студентом.
У родини три автівки: Opel Zafira, Seat Ibiza та Toyota RAV 4. Як розповів Гупяк, Toyota RAV4 за понад 900 тисяч гривень він купив разом з матірʼю – половину суми вніс сам, іншу половину – вона.
🔻Роман Осипчук. У 2017 році родині Осипчука вдалося продати квартиру в Луганську, в якій вони жили до окупації. За його словами, нерухомість змогли продати за українським законодавством, «без жодних операцій за законами так званої «ЛНР» або РФ».
У 2020 році мати Осипчука придбала дві квартири: у Каховці та Києві. За словами Осипчука, квартиру в Каховці їй подарували батьки. У Києві родина купила квартиру за власні збереження та частину від продажу квартири у Луганську.
У 2021 році дружина Осипчука також придбала квартиру у Києві. На це кандидат зазначив, що квартиру купили для тещі за гроші із зарплати Осипчука та його дружини.
1400
23-03-04 11:05