Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №3233

Колишнього керівника «Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Євгена Дихне засудили до 5 років позбавлення волі
Вищий антикорупційний суд визнав ексгендиректора та колишню начальницю однієї зі служб аеропорту винуватими у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 15,7 млн грн збитків. Про це повідомляє ВАКС.
Дихне засудили до 5 років позбавлення волі. Колишній начальниці однієї зі служб призначили покарання у виді 4 років увʼязнення.
Крім того, обидва не зможуть обіймати певні посади протягом трьох років, а також мають сплатити штрафи у розмірі 8,5 тис. грн.
Антикорсуд також ухвалив рішення стягнути солідарно із обох обвинувачених на користь Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях матеріальну шкоду у розмірі майже 11 млн грн.
Як встановило слідство, службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення приватним підприємствам поза конкурсом за заниженою вартістю. Тоді як за законом подібні дії має вчиняти лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою та з погодження Міністерства інфраструктури як уповноваженого органу управління. Такі дії і спричинили мільйонні збитки.

696
23-03-01 15:33