Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №3212

«Накопичив 15 тисяч доларів з подарунків та щедрівок»
Саме так кандидат на посаду директора НАБУ Анатолій Нестерцов під час співбесіди на доброчесність 22 лютого пояснив походження частини своїх заощаджень, які вказані у його декларації. Йдеться про 80 тисяч доларів готівкою, 15 тисяч з яких він нібито накопичив під час навчання у школі та Академії СБУ.
У своїй декларації Нестерцов вказав, що у 2003 році закінчив Красноармійський міський ліцей, у 2008 – Національну академію СБУ у Києві, після чого одразу почав працювати оперуповноваженим у Центральному управлінні СБУ. Нині кандидат обіймає посаду в НАБУ – є заступником керівника підрозділу.
«Зі школи і до закінчення Академії у 2008 році – за цей період я накопичив цю суму коштів. Вона в основному складається з грошей, які батьки дають школяру на їжу, певні такі речі. Складається з подарунків, які мені дарували на день народження. Складалася зі свят – щедрівки і тому подібне. Я завжди накопичував кошти – це моя риса характеру», – пояснив комісії кандидат.
Також він зазначив, що в Академії СБУ вчився на бюджеті, тож, за його словами, був «повністю на державному утриманні – починаючи від гуртожитку та закінчуючи їжею та одягом». У цей час його також нібито фінансово підтримували батьки – якою сумою кандидат точно відповісти не зміг, але орієнтовно назвав 50 доларів на місяць.
Іншу частину коштів, зі слів Нестерцова, він зміг накопичити, бо «з 2008 року і по теперішній час працював без простоїв, мав достойну заробітну плату та змогу відкладати відповідні заощадження».
Конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро – на фінальному етапі. Протягом цього тижня комісія перевіряє учасників на доброчесність, наступного – на компетентність. Усього в фінал вийшов 21 кандидат.
Про конкурс на директора НАБУ та тих, хто нині претендує на цю посаду, дивіться у сюжеті
754
23-02-23 10:31