Повідомлення telegram каналу - @chuguyiv911

Логотип телеграм спільноти - Чугуїв це Україна🇺🇦❤️‍🩹 2021-11-15

Чугуїв це Україна🇺🇦❤️‍🩹

Кількість підписників:
3616
Фото:
2900 
Відео:
347 
Посилання:
3970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
You can view and join @chuguyiv911 right away.

Канал Чугуїв це Україна🇺🇦 - @chuguyiv911 - №7356

У районі зафіксовано випадок сказу свійської тварини
У зв’язку з цим в оперативному режимі начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації.
Як розповів під час засідання керівник районного управління Держпродспоживслужби Олексій Щербак, у с. Михайлівка Чкаловської громади безпритульний кіт зайшов на подвір’я до людей та напав на них, а також покусав дитину. Після проведених лабораторних досліджень у тварини було підтверджено сказ.
Зважаючи на цей факт, членами протиепізоотичної комісії було прийнято рішення ввести карантинні обмеження; визначити с. Іванівка Чугуївського району зоною спостереження; організувати у Чкаловській громаді облік собак, кішок та сприятливих до захворювання свійських тварин в громадському утриманні сіл Михайлівка та Іванівка.
Для ліквідації захворювання розроблено та затверджено комплекс заходів.
📌Довідково.
Сказ – це гостре інфекційне захворювання, що характеризується важким ураженням центральної нервової системи і за відсутності своєчасної екстреної вакцинації є загрозливим для життя.
У людини інкубаційний період сказу, як правило, триває від 7 днів до 3 місяців, але може збільшуватися до 1 чи 3 років, залежно від місця, кількості й глибини укусів, віку постраждалого (діти вразливіші за дорослих).
Найперше, що варто зробити після укусу будь-якої тварини, це добре промити рану мильною водою (краще господарським милом). Це механічно очистить рану, виведе з неї слину та бактерії, а також нейтралізує вірус та створить лужне середовище. Після промивання та обробки рани потрібно накласти антисептичну пов’язку і негайно звернутись по медичну допомогу. Зволікати не можна.
Для профілактики сказу важливо регулярно вакцинувати свійських тварин, не торкатися диких чи безпритульних та уникати контактів з потенційно небезпечними.
Уважність та обережність у поводженні з тваринами, а особливо з дикими та незнайомими, має бути головним правилом для кожного!
Джерело

61
23-09-01 13:12