Повідомлення telegram каналу - @btitexpasportpravo

Логотип телеграм спільноти - 🏘бті техпаспорт право🏗 2023-09-07

🏘бті техпаспорт право🏗

Кількість підписників:
70
Фото:
3820 
Відео:
732 
Посилання:
1130 
Категорії:
Дизайн | Інтер'єр та будівництво | Новини та ЗМІ | Пізнавальне | Право | Технології
Опис:
все про нерухомість #бти #техпаспорт #інвентаризація для співпраці та всіх інших питань: @Shan t.me/+_0M6rwJ7kyE4ZGQy

Канал бті техпаспорт право - @btitexpasportpravo - №2307

Типова "француженка"
Чорно-білий знімок з панелями та підйомним краном може здатися кадром радянської фотохроніки з будівництва типової "вулиці Новоселів" з 60-х, але якщо придивитися - вид панелей трохи "не наш", і можна сказати, навіть "витончений".
На фото - будівництво житлового району у французькому місті Гавр, який був майже повністю зруйнований вибухами під час війни.
Після Другої світової майже у всьому світі шукали можливості для швидкого будівництва житла - досвіду таких масштабів ні в кого ще не було.
Відновлення Гавра було вирішено виконати за єдиним планом. За справу взявся архітектор Огюст Перре, апологет залізобетону: "Мій бетон прекрасніший за камінь" - його кредо. Майстер стилю ар-деко був до війни відомий будівництвом "Театру на Єлисейських полях".
Архітектурна концепція потребує окремого опису, але тут важлива була швидкість, і головним стало прийняття технологічної схеми на основі залізобетону та модульності.
- для швидкості місто стали проектувати по модульній сітці 6,24 м. Це оптимальний проліт балки, до того ж кратний 2,4,6,8 і 0.52 м - тобто розмір стандартного тоді шлакоблоку.
Застосувавши модуль до всього міста, всі елементи конструкцій та будівель - у тому числі вікон, віконниць, дверей - робили стандартних розмірів, на заводах, розташованих близько до будмайданчиків.
Гавр став лабораторією ідей. Інженери, архітектори, виробники, підрядники, які працювали в команді з Перре, отримали безліч патентів.
При будівництві використовувалися навіть уламки зруйнованих будівель❗️- їх сортували, подрібнювали і додавали в розчин.
3
23-10-19 11:32