Повідомлення telegram каналу - @btitexpasportpravo

Логотип телеграм спільноти - 🏘бті техпаспорт право🏗 2023-09-07

🏘бті техпаспорт право🏗

Кількість підписників:
70
Фото:
3820 
Відео:
732 
Посилання:
1130 
Категорії:
Дизайн | Інтер'єр та будівництво | Новини та ЗМІ | Пізнавальне | Право | Технології
Опис:
все про нерухомість #бти #техпаспорт #інвентаризація для співпраці та всіх інших питань: @Shan t.me/+_0M6rwJ7kyE4ZGQy

Канал бті техпаспорт право - @btitexpasportpravo - №2120

За який період ЮО повинна сплачувати земельний податок у разі відчуження нею протягом року земельної ділянки, яка перебувала у її власності?
Оскільки п. 286.5 ст. 286 ПКУ встановлює щомісячний обов’язок виконання податкових зобов’язань з плати за землю за перебування ділянки або частки (паю) у власності та містить уточнення, відповідно до якого податкові зобов’язання з плати за землю виконуються «новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності», то при встановленні дати припинення податкових зобов’язань з плати за землю юридична особа має керуватися нормами п. 287.1 ст. 287 ПКУ в частині внесення плати за землю за фактичний період перебування у неї земельної ділянки у власності у поточному році.
Таким чином, у разі відчуження юридичною особою протягом року земельної ділянки, яка перебувала у її власності, земельний податок сплачується за фактичний період перебування земельної ділянки у власності такої особи – до дати реєстрації припинення юридичною особою речового права на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Докладніше тут
4
23-09-24 09:32