Повідомлення telegram каналу - @bodry_finance_blog

Логотип телеграм спільноти - 🔰 Блог бодрого фінансиста 2022-01-31

🔰 Блог бодрого фінансиста

Кількість підписників:
192
Фото:
355 
Відео:
39 
Посилання:
452 
Категорія:
Блоги
Опис:
Про особисті фінанси та інвестиції, свободу і самореалізацію в епоху цифрових технологій. Аналіз крипто-ринку. Цікаві есе. Про автора: Гештальт-коуч, біткоїнер, експерт в сфері крипто-фінансів із 7-ми річним досвідом Для зв’язку: @bodry_finansist

Канал 🔰 Блог бодрого фінансиста - @bodry_finance_blog - №750

Що сталося?
Обвал токена FTT і загалом ситуація навколо криптобіржі FTX і стали причиною падіння всього крипторинку. Спочатку біржа FTX втратила ліквідність, почався обвал ціни її власного токена, після чого Binance оголосила про купівлю майданчика.
Угода FTX і Binance привернула увагу регуляторів, чим викликала стурбованість антимонопольного законодавства. Регулюючі органи мають право блокувати великі злиття, якщо побоюються, що це обмежить ринковий вибір, а також є суворі закони проти антиконкурентної поведінки.
Серед інших чинників падіння ринку можна назвати і напруженість між Китаєм і Тайванем. 8 листопада президент Тайваню Цай Інвень попередила, що загроза вторгнення Китаю реальна і це може статися найближчим часом.
Китай — досить великий гравець на крипторинку. Тайвань виробляє чіпи для майнінгу. Тому цей фактор важливий і давить ціни криптовалют вниз.
Ще одна причина падіння — вибори в конгрес США. На поточний момент республіканці очікувано виграють вибори в палату представників (199 місць проти 178 місць у демократів, для перемоги необхідно 218), підрахунок голосів триває.
Крипторинок симпатизує насамперед демократичній партії, принаймі за обсягом інвестицій у їхню передвиборчу кампанію. Зарубіжні представники криптоіндустрії роблять ставку на демократів. Є побоювання, що буде перемога республіканців на парламентських виборах, що є негативом для крипторинку.
👀
57
22-11-09 17:01