Повідомлення telegram каналу - @bdisknu

Логотип телеграм спільноти - Спецслужби 2022-02-11

Спецслужби

Кількість підписників:
1971
Фото:
1170 
Відео:
21 
Посилання:
894 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Бюро досліджень історії спеціальних служб https://bdis.org.ua/ Чат: @bdisKNU_chat Зв'язок: @bdisAskBot

Канал Спецслужби - @bdisknu - №1538

У США п'ятьох росіян звинуватили в закупівлях військових технологій для оборонного сектора РФ в обхід санкцій
Їх звинувачують у змові з метою отримати від компаній США технології військового та подвійного призначення для російського оборонного сектора та контрабанды патронів для снайперської зброї в "обхід" санкцій США.
Як зазначає Мін'юст США, частина компонентів, які обвинувачені незаконно закуповували і експортували, могли використовуватися для розробки ядерних і гіперзвукових озброєнь.
Серед обвинувачених– громадяни США Олексій Брайман і Вадим Єрмоленко, росіяни Євген Грінін, Олексій Іполітов, Борис Лівшиць, Світлана Скворцова і Вадим Конощенок.
Мін'юст США вважає, що Конощенокофіцер ФСБ. За даними відомства, він відправляв контрабандою товари американського походження з Естонії в Росію, в тому числі електроніку подвійного призначення і військові боєприпаси, що підлягають експортному контролю. 6 грудня естонська влада заарештувала його за запитом США і збирається екстрадувати.
Обвинувачені були пов'язані з компаніями «Сернія Інженіринг» і «Сертал», які, за даними Мін'юсту США, контролюються російськими спецслужбами.
Кожному з обвинувачених може загрожувати до 30 років тюремного ув'язнення.
——————————
Підписатись
2100
22-12-19 13:30