Повідомлення telegram каналу - @antidaybook

Логотип телеграм спільноти - Антищоденник ✨ 2021-11-07

Антищоденник ✨

Кількість підписників:
63
Фото:
318 
Відео:
18 
Посилання:
328 
Категорія:
Блоги
Опис:
Твоє вечірнє чтиво Ламповий чатик каналу: https://t.me/joinchat/Vm_AXS99Q7GoXG9T Автора та адмін: @dimsvan

Канал Антищоденник ✨ - @antidaybook - №1088

Всі присутні відступили на від жару, розтягнувши це химерне язичницьке коло. Вони постерігали за полум’ям із різними виразами обличь — хтось із побутовою флегматичністю, хтось з цікавістю, а одна людина, Андрій міг побитися об заклад, якусь мить дивилась з непідробною прикрістю.
— Все добре, що добре закінчується, — пробурмотів дільничний
— І не кажи, Степановичу, — промовив батько Женька, споглядаючи багаття так, наче це горіло особливо велика і гидка купа зі сміттям. — Ану, дітвора, відійдіть звідси, не дихайте цим димом.
Хлопці відступили ще трохи назад, та попри зусилля Женькового батька, стовп диму валив неабиякий — крізь нього навіть не видно було поліцейських, що стояли по той бік від вогнища. Якусь хвилю Корнієнко-старший ще намагався відганяти дим, як недоладний вітряк, а потім махнув на це рукою і вони з поліцейськими відійшли до машини, про щось розмовляючи.
— Ну що, пацани, — промовив Женьок і якось замовк, так і не придумавши ніякого підсумку. Пацани мовчали, спостерігаючи за снопами іскор, що вирували у сутінковому небі.
Андрій підступив до Дашки, взявши в руку її теплу долоню.
— Майже, як на Івана Купала, скажи? — тихо промовив він.
— Майже, — прошепотіла Дашка, мрійливо всміхаючись. На тлі жару від багаття її плечі здавалися прохолодними.
Постаті ще довго стояли біля вогню, який заливав околиці гіркуватим димом. Навіть коли старші попрощалися, поліцейська машина вирулила з городів на дорогу і зникла за рогом, а все довкола стало поволі занурюватися в темряву, кілька постатей ще залишалося біля купи із жаринами. Вони всміхалися, перезиралися і спостерігали у мовчазній спокійній задумі — як у цій купі стебел догорає їхній день.
Догорає на краю пшеничного поля.
#на_хвилях_пшеничного_поля
19
23-06-25 16:48