Повідомлення telegram каналу - @allaboutqa

Логотип телеграм спільноти - All about QA - Все про тестування ПЗ 2023-06-23

All about QA - Все про тестування ПЗ

Кількість підписників:
1991
Фото:
103 
Відео:
 
Посилання:
683 
Категорії:
Курси та гайди | Освіта | Технології
Опис:
Все про тестування ПЗ YouTube канал для тестувальників https://www.youtube.com/c/AllaboutQA Manual testing, Performance testing, Automated testing, Security testing, Mobile testing Курси, навчання, івенти, вакансії. Для питань —> @d_bezt

Канал Все про тестування ПЗ - @allaboutqa - №759

Що таке матриця відповідальності RACI Matrix
Матриця відповідальності (RACI Matrix) – це важливий інструмент управління проєктами, що допомагає чітко розподілити ролі та обов'язки в рамках проєкту. Вона оптимізує комунікацію і забезпечує розуміння кожним членом команди своїх обов'язків, визначаючи, хто є відповідальним, підзвітним, з ким слід консультуватися та кого слід інформувати про виконання завдання. Завдяки такому підходу проєкт виконується ефективніше шляхом усунення дублювання та неясності.
R (Responsible) — Відповідальний
Цю роль призначають окремому працівнику або цілій команді, відповідальній за виконання роботи. Вони виступають виконавцями, чиї зусилля напряму впливають на завершення завдання.
A (Accountable) — Підзвітний
Часто його називають «кінцевим затверджуючим органом» — це людина, яка в підсумку відповідає за належне і повне завершення роботи. Для уникнення двозначності щодо того, хто саме відповідає за якість і завершення роботи, за кожне завдання повинна відповідати одна особа.
C (Consulted) — Консультуючий
Це спеціалісти, які передають необхідні знання та досвід перед реалізацією завдання. З ними ведеться двостороння комунікація для надання рекомендацій, які мають вплив на виконання завдання. Вони важливі для прийняття зважених рішень та передбачає залучення осіб, які можуть надати комплексне глибоке бачення завдання.
I (Informed) — Поінформований
Співробітники цієї категорії повинні бути в курсі прогресу та результатів виконання завдання, однак вони не беруть участі у його виконанні особисто. Інформування цих осіб гарантує, що усі зацікавлені сторони знатимуть про розвиток проєкту, не втручаючись у процедури ухвалення рішень. Як правило, це одностороння комунікація.
Шляхом визначення цих ролей організації можуть мінімізувати непорозуміння, а також забезпечити ефективне виконання кожного завдання з усіма необхідними ресурсами та належним наглядом, що підвищує рівень загальної координації та підзвітності проєкту.

Зображення до поточного посту у каналі "Все про тестування ПЗ" - @allaboutqa
518
24-07-21 11:44