Повідомлення telegram каналу - @ai_and_chatgpt

Логотип телеграм спільноти - Ґ'юстон, у нас AI 2023-02-08

Ґ'юстон, у нас AI

Кількість підписників:
48
Фото:
31 
Відео:
15 
Посилання:
49 
Категорії:
Пізнавальне | Технології
Опис:
Авторський канал (відомого у певних колах автора) про нейронки, AI, ChatGPT та майбутнє. Пишу про те, як користуватися штучним інтелектом у повсякденному житті, розмірковую про сингулярність, шерю техновини та інше, рандомно що захочу.

Канал Ґ'юстон, у нас AI - @ai_and_chatgpt - №89

Гайз, оскільки в опитуванні вище переміг вариант "так, закидуй", тож, це і роблю. Якщо бути відвертим, мені подобається розвиватися на стику знань про ШІ та психологію. Тому можливо в майбутньому спробую поєднати ці теми в якісь ШІлогію. А поки пост ось.
Вище я розповідав про запуск телеграм-застосунку My AI Tarot. І зараз хочу пояснити, як це все працює.
Як людина з аналітичним складом розуму, яка любить докопуватися до суті, я вирішив випустити серію постів, де детально розповім про механізми роботи Таро з точки зору наукових даних. Звісно, психологія та інші гуманітарні науки не такі точні, як фізика чи математика, але є достатньо доказів того, як це працює.
Щодо того, чи є Таро магією або містикою - ні, друзі, це не зовсім так. Це скоріше про семіотику - науку про знаки та символи. Можете почитати про неї в Вікіпедії (щоправда, тільки англійською, бо української - буквально два абзаци), там досить цікаво написано. Я буду говорити простіше, але якщо слідувати концепції семіотики, то розкривається справжня суть Таро.
Виходить, що кожна карта - це не просто картинка, а символ, який резонує з глибинними шарами нашої психіки. Ці символи є ключами, які відкривають двері до нашого підсвідомого.
Логічне питання: як картинки можуть розповісти нам про нас самих? Відповідь досить проста - все справа в нашій здатності до проекції. Коли ми дивимося на карту або чуємо її опис (від живого таролога чи штучного інтелекту), ми несвідомо накладаємо на неї свої страхи, прагнення, мрії.
Звичайно, круто вміти розшифровувати карти Таро самостійно. Скажу відверто, це не так вже й важко, але треба витратити досить багато часу, щоб все зрозуміти і запам'ятати. І тут на допомогу приходить штучний інтелект. Він допомагає трансформувати візуальні символи в словесні та з'єднатися з підсвідомим. Сам процес роботи з Таро - це наше відображення, частинка нас самих, яка іноді спотворена або прихована, але завжди важлива.
Це була лише перша частина того, що я хотів розповісти. Думаю, це досить важливо - розуміти про семіотику та механізми роботи Таро.
Якщо ви вже заюзали My AI Tarot (t.me/my_ai_tarot_bot), буду радий отримати ваш фідбек. Чи згодні ви з моїми думками?
Якщо у вас є ідеї, пропозиції, зауваження або вам просто цікава ця тема - я відкритий до спілкування. Мені це важливо, бо в цьому проекті я працюю саме над тими речами, що мені справді подобаються - підприємництво, створення продукту, психологія та ШІ.

53
24-08-19 10:35