Повідомлення telegram каналу - @aerorozvidka

Логотип телеграм спільноти - Аеророзвідка | Aerorozvidka 2021-06-07

Аеророзвідка | Aerorozvidka

Кількість підписників:
4336
Фото:
704 
Відео:
207 
Посилання:
862 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Aerorozvidka promotes creating and implementing netcentric and robotic military capabilities for the Ukrainian security and defense forces. https://aerorozvidka.ngo/donate/ @AerorozvidkaBot

Канал Аеророзвідка | Aerorozvidka - @aerorozvidka - №813

НАБУ розслідує розкрадання на системі управління військами Дзвін, яку готують до постачання в ЗСУ.
І мова навіть не про одну статтю кримінального кодексу, а цілий перелік, що були порушені під час виконання ДКР “Дзвін-АС”: розтрату в особливо великих розмірах, недбале ставлення до військової служби, перевищення владних повноважень, в тому числі – військовими особами.
Півтора року тому аудит Дзвону показав невідповідності виготовленого дослідного зразка попередньо затвердженим технічним завданням, ризики в управлінні коштами та майном, ризик неможливості (недоцільності) подальшого використання системи внаслідок можливого витоку інформації під час передачі між пунктами управління та що надзвичайно важливо сьогодні – неможливої взаємодії з інформаційними системами країн членів НАТО.
Війна в Україні триває вже десятий рік. Якщо ми хочемо перемогти, нам потрібно позбутися таких ганебних проявів непрофесійності та корупції в оборонній сфері.
Подробиці справи тут.

363
22-11-22 15:57