Повідомлення telegram каналу - @aerorozvidka

Логотип телеграм спільноти - Аеророзвідка | Aerorozvidka 2021-06-07

Аеророзвідка | Aerorozvidka

Кількість підписників:
4329
Фото:
704 
Відео:
207 
Посилання:
862 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Aerorozvidka promotes creating and implementing netcentric and robotic military capabilities for the Ukrainian security and defense forces. https://aerorozvidka.ngo/donate/ @AerorozvidkaBot

Канал Аеророзвідка | Aerorozvidka - @aerorozvidka - №1104

Понад рік Україна дає гідну відсіч ворогу у повномасштабній війні. Нас хотіли взяти за три дні, але щось в агресора пішло не так. Попри нерівні сили, наш спротив став ефективним в тому числі і завдяки запровадженню новітніх технологій ведення війни. Утім, до досконалості ще далеко, а тому українська армія мусить рухатися до залучення і покращення ситуаційної обізнаності, роботизації армії з максимальним усуненням людини з поля бою та інтеграції інноваційних технологій до армії загалом.
💪 Три зміни в армії, які наблизять нашу перемогу

1⃣ Мережецентризм

Одним із головних завдань для сил безпеки й оборони України є реалізація мережецентричного підходу – зокрема впровадження процесів ISTAR, що дозволять автоматизувати системи бойового управління, збору, оброблення, аналізу та поширення даних.
Таким чином підрозділи отримують розуміння, де саме перебувають сили і засоби ворога, загалом усвідомлюють обстановку навколо себе. Це дозволяє оперативно ухвалювати зважені рішення, запобігати великим втратам, бути набагато ефективнішими на полі бою.
2⃣ Роботизація

Нам потрібно максимально забирати від лінії зіткнення особовий склад війська. Наша мета – аби воювали роботи, а не люди. А тому нам потрібні дрони, які розвідують, штурмують, доставляють гуманітарну допомогу, різні вантажі тощо.
Уже зараз, маючи ударні дрони, солдат може не підходити впритул до танку, щоб його знищити. Для цього достатньо підняти "пташку" і скинути снаряд згори. Екіпаж при цьому перебуває на безпечній відстані.
3⃣ Інноваційні технології

Військо вже давно перестало бути двигуном прогресу, яким воно було ще десятиліття тому. Раніше всі найкращі розробки з’являлися в армії, звідки переходили на консьюмер-ринок. На базі цих технологій виникали рішення для широкого загалу. Тепер усе навпаки. Саме з інших галузей військо запозичує новітні технології засобів ураження і розвідки.
А тому необхідно, аби технології з ринку швидше потрапляли до збройних сил. Для цього нам потрібно змінити підхід. Розробниками в армії має стати комерційний сектор. Для цього треба забезпечити процедуру легкого або принаймні зрозумілого вступу в контрактування.
Мають відкритися різні форми взаємодії не тільки з великими технологічними компаніями (українськими і закордонними). Треба, аби почали діяти механізми залучення проривних ідей, такі як різні інкубатори, хакатони, акселератори, в які приходитиме армія і формулюватиме виклики. Потрібно залучати талановитих людей і команди до вирішення цих завдань.
Щоб перемогти такого великого ворога, армія мусить на повну використовувати всі доступні технологічні напрацювання. Ми маємо відповідати ворогу нестандартно. Тож уже зараз слід зосередитися на покращеннях, аби наша перемога настала якнайшвидше і на війні загинуло якнайменше українських захисників.
💙💛
Долучайтеся до відсічі агресії проти України!
https://aerorozvidka.ngo/donate/ 
👍 Підписуйтеся:
https://www.facebook.com/aerorozvidka
https://www.instagram.com/aerorozvidka
https://t.me/Aerorozvidka
https://twitter.com/aerorozvidka
https://www.youtube.com/c/AEROROZVIDKA
https://www.tiktok.com/@aerorozvidka_2014
https://www.linkedin.com/company/aerorozvidka-ngo
https://www.reddit.com/r/Aerorozvidka
#Аеророзвідка #Aerorozvidka #Україна #Ukraine

870
23-04-10 09:36