Вхід Реєстрація
Реклама
Ваше рекламне місце
Забронюйте цей слот без конкуренції на обраний період.
Купити рекламу →
Логотип телеграм спільноти - Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org
Додано 14 лип 2024

Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org

@CreacenterPlanetEarth
Кількість підписників: 1 045
Фото: 748
Відео: 443
Посилання: 1,720
Опис:
Науковий креаціонізм: докази створення, Всесвітнього потопу, молодості Землі; спростування еволюції Дарвіна, Великого вибуху та мільйонів років; факти про динозаврів та багато іншого. Статті, книги, відео. Готуємо до відкриття музей. www.creacenter.org
Джерело

Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org | Яванський мишачий олень або канчиль, або яванський оленець (Tragulus j...

Логотип телеграм спільноти - Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org @CreacenterPlanetEarth
95 Охват/переглядів 2024-11-27 09:49 Повідомлення №2620
Яванський мишачий олень або канчиль, або яванський оленець (Tragulus javanicus) – вид чотириногих копитних з родини Tragulidae. Наукова назва походить від грецького слова τράγος – «козел» та латинського ulus – «крихітний». Назва «канчиль» походить з малайського та індонезійського фольклору, де є персонаж Санг Канчиль – маленький, але мудрий мишачий олень. Коли оленець досягає зрілості, його розмір приблизно дорівнює розміру кролика, що робить його найменшим з нині живих копитних. Мешкає в лісах на острові Ява.Тонкі короткі ноги, на яких тримається оленець, в діаметрі приблизно дорівнюють середньому олівцю. Хоча у яванських мишачих оленів немає рогів або пантів, як у звичайних оленів, у самців є подовжені, схожі на бивні верхні ікла, які виступають вниз з верхньої щелепи з обох боків. Самці використовують ці ікла для захисту. У самок ікла відсутні. Вони зазвичай мовчазні; єдиним звуком, який вони видають, є пронизливий крик, коли вони налякані. Було помічено, що при загрозі оленець швидко б'є копитами в землю, досягаючи швидкості до 7 ударів на секунду, створюючи звук «барабанного дробу».Середня довжина тваринки – 45 см, середній зріст – 30 см. Вага коливається від 1 до 2 кг.Зазвичай ведуть нічний спосіб життя. Живуть приховано в густій рослинності підліску. Самці територіальні, мітять свою територію виділенням залози на нижній щелепі. Є гарними плавцями й нирцями, але вважають за краще триматися більш сухих місць. Ховаються в щілинах серед скель, в дуплах повалених дерев, серед купи листя. При небезпеці прагнуть зачаїтися, а якщо зробити це не вдалося, то відразу ж надають ворогові опір за допомогою своїх іклів. Харчуються травою, листям, ягодами та плодами, що лежать на землі, але також їдять безхребетних, дрібних ссавців, а іноді навіть харчуються падлом.Цікаво, що оленець має найменші червоні кров'яні тільця (еритроцити) серед усіх ссавців. Особливістю цих еритроцитів є те, що частина клітин мають ямки. Діаметр ямок мінливий. Кров'яні тільця з ямками унікальні й не зустрічаються більше ні у яких тварин. І це не є патологією.Однією з найбільших загроз, з якими стикаються яванські оленці, є знищення середовища проживання людиною, а також полювання заради їжі й шкірок. Це значно скоротило популяцію цих тендітних тваринок. Спарюються тварини протягом цілого року. Зазвичай народжується 2 оленяти вагою близько 370 г.Відео: Emin Yogurtcuoglu @birddetective (Instagram), Fare Geyiği ve Hint Guguk kuşu#КрасаБожогоТворінняСайт | Про креацентр | Підтримати | Facebook | Instagram | YouTube