Google додасть у пошукову видачу чат-бота, короткі ролики та повідомлення з форумів

Сервіс стане більш персоналізованим і розумним.

Google планує масштабну перебудову своєї пошукової системи. Зокрема, в неї додадуть інструменти на базі штучного інтелекту. Про це йдеться у внутрішніх документах корпорації, які опинилися в розпорядженні The Wall Street Journal.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Google додасть у пошукову видачу чат-бота, короткі ролики та повідомлення з форумів

Компанія хоче поступово відмовитися від класичної моделі з "десятьма синіми посиланнями" в пошуковій видачі та зробити службу більш орієнтованою на кожну конкретну людину.

Крім того, у результатах пошуку з'являться короткі відеоролики. Таким чином компанія хоче зберегти актуальність серед молоді, яка звикла отримувати інформацію саме в такому форматі.

Просування користувацького контенту - це ще одна стратегія корпорації. Планується додати більше дописів з онлайн-форумів, насамперед Reddit.

Не обійдеться і без нейромереж. Google впровадить у пошук чат-бота, який не тільки видаватиме більш релевантні результати, а й відображатиме додаткові запитання до запиту, щоб допомагати користувачам отримувати точнішу і надійнішу інформацію. Загалом із ШІ можна буде спілкуватися як із живою людиною. Цей проєкт отримав кодове ім'я Magi.

Очікується, що про запуск Magi компанія оголосить на своїй конференції I|O 2023 наступного тижня. Інші аспекти "капітального ремонту пошуковика" мають бути реалізовані пізніше цього року.

2023-05-07 10:30:54