Інсайдер назвав головні новинки Apple на WWDC у червні

Нова операційна система і щонайменше два пристрої, включно з потенційним "вбивцею iPhone".

Початок 2023 року видався для Apple спокійним: перша велика презентація компанії очікується лише 5-9 червня в рамках конференції WWDC. Але Apple пообіцяла, що це буде найбільша виставка за всю історію. Новий випуск розсилки Power On від Марка Гурмана з Bloomberg це підтверджує.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Інсайдер назвав головні новинки Apple на WWDC у червні

За даними інсайдера з відмінним послужним списком, Apple планує на червень такі анонси:

  • Довгоочікуваний шолом змішаної реальності, імовірно названий Reality або Reality Pro - перша нова категорія продукту від Apple практично за десятиліття.
  • Нові MacBook.
  • Нова система xrOS, на якій і працюватиме новий шолом, плюс інструменти розробки додатків для цієї системи.
  • Оновлення iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 і велике оновлення watchOS 10.

Гурман уточнює, що оновлення iOS і iPadOS, найімовірніше, будуть прохідними, але все ж запропонують невеликий список змін, на які користувачі давно чекали. Детальніше про iOS 17 ми вже чули від іншого інсайдера. А ось watchOS 10 отримає більш вражаючі зміни, включно з переробленим інтерфейсом. Усе це відповідає попереднім звітам.

Що ж до гарнітури Reality, в Apple вважають, що на релізі вона буде не дуже популярна, але з часом зможе замінити iPhone. У будь-якому разі, на реліз одразу після анонсу чекати не варто: виробник дасть розробникам кілька місяців на створення і полірування додатків перед випуском гаджета.

За даними Гурмана, у Apple зараз у роботі чимало Mac: 15-дюймовий MacBook Air, оновлений 13-дюймовий MacBook Air, базовий 13-дюймовий MacBook Pro, 24-дюймовий iMac, перший Mac Pro з процесором M-серії та наступне покоління топових MacBook Pro на 14" і 16". І все це надійде в продаж цього року або на початку 2024-го. Також у розробці два продовження серії Mac Studio, але час їхнього запуску поки обговорюється.

На WWDC покажуть щонайменше пару ноутбуків, але є нюанс: M3 вони, найімовірніше, не отримають. Замість цього варто очікувати M2 або його нову модифікацію.

2023-04-17 10:30:59