У жовтні можна буде спостерігати найяскравішу комету за останні 30 років. Астрофотограф розповів, як її не проґавити

Також він поділився цікавими подробицями про небесні тіла.

З 12 жовтня в Північній небесній півкулі буде видно комету C|2023 A3 - найяскравішу за останні 30 років. Вона світитиме яскравіше за Венеру, а отже, її буде видно навіть із міським засвіченням, але ще краще - за містом. Користувач X з ніком CokieMnstr, що займається астрофотографією, розповів, як краще спостерігати за цим явищем.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
У жовтні можна буде спостерігати найяскравішу комету за останні 30 років. Астрофотограф розповів, як її не проґавити

Спочатку він поділився цікавими подробицями про комети загалом: як часто їх відкривають, як часто вони пролітають над Землею і як зрозуміти, що небесне тіло наближається.

Також астрофотограф розповів, як було відкрито комету, яку можна буде побачити в жовтні.

Він додав, що потрібно для того, щоб комету було видно.

Потім користувач перейшов до порад щодо того, як не пропустити жовтневу та інші комети. Для перегляду інформації про те, які є небесні тіла і наскільки вони яскраві, він запропонував використовувати сайт COBS. А щоб дізнатися, в який бік і о котрій годині дивитися, він порекомендував використовувати додаток Stellarium. Щоб зрозуміти, чи буде видно комету з урахуванням міського засвічення, можна скористатися сайтом Light Pollution Map.

Нарешті, він зазначив, що власникам фотоапаратів і довгофокусних об'єктивів особливо пощастило - з ними комету буде зафіксувати набагато простіше.

Судячи з усього, на жителів планети чекає по-справжньому унікальна подія. І тепер ми трохи краще знаємо, як її не проґавити.

2024-10-10 10:30:37