Apple розробляє роботизовану руку з дисплеєм для дзвінків і управління розумним будинком

Пристрій може вийти вже у 2026 році.

Apple всерйоз налаштована випустити роботизовану руку з екраном, розповіли джерела Bloomberg. Її можна буде використовувати як центр управління розумним будинком, девайс для відеодзвінків, а також інструмент для стеження за системами безпеки.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Apple розробляє роботизовану руку з дисплеєм для дзвінків і управління розумним будинком

Пристрій буде являти собою дисплей на зразок iPad, встановлений на "тонку роботизовану руку". Завдяки їй екран зможе нахилятися, підніматися і опускатися, а також обертатися на 360 градусів.

У девайс буде вбудований розумний помічник Siri і ШІ-функціональність Apple Intelligence. Завдяки цьому він зможе реагувати на різні команди, розпізнавати голоси і автоматично змінювати положення дисплея так, щоб він був звернений до користувача.

Apple почала експериментувати з пристроєм уже досить давно, але лише нещодавно вирішила пріоритизувати його розробку. Керівником проєкту виступає віцепрезидент з технологій Кевін Лінч, який курирував створення Apple Watch і самоврядних автомобілів, що так і не дісталися ринку.

Каліфорнійський гігант планує випустити роботизовану руку або в 2026, або в 2027 році. Її ціна може становити близько тисячі доларів.

2024-08-15 10:30:31