У YouTube Music з'явилися підбір музики за допомогою ШІ та розпізнавання пісень

Одну функцію поки тільки тестують, зате друга вже доступна офіційно.

YouTube запустив одразу дві нові функції для свого музичного сервісу. Перша дозволяє створювати радіостанції за допомогою штучного інтелекту. Друга - вдосконалена альтернатива Shazam: вона вміє вгадувати пісні.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
У YouTube Music з

За допомогою ШІ-функції користувачі можуть створювати радіостанції через текстовий запит. Досить у буквальному сенсі ввести те, що ви хочете почути: наприклад, "запальні поп-хіти" або "рок-балади з чоловічим вокалом". Якщо на думку нічого не спадає, можна вибрати один із запропонованих шаблонів.

Функція розпізнавання пісень дає змогу знаходити треки, використовуючи мікрофон. Відкривши пошук, можна буде побачити іконку у формі хвилі. Далі потрібно просто натиснути на неї і дати додатку послухати композицію. Можна навіть наспівати її самому - цього, до речі, Shazam не вміє.

Створення радіостанцій поки що тільки тестується: зараз ця можливість є лише в обраних преміум-передплатників у США. А ось функція розпізнавання треків вийшла офіційно і незабаром стане доступна всім користувачам iOS і Android.

2024-07-17 10:30:28