Невиліковно хворий чоловік створив для дружини свою ШІ-версію

Він називає це цифровими мемуарами.

Невиліковно хворий німець Майкл Боммер, якому діагностували рак товстої кишки, створив ШІ-копію самого себе. У цьому 61-річному чоловікові допоміг друг і засновник стартапу Eternos.Life, що займається подібними технологіями.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Невиліковно хворий чоловік створив для дружини свою ШІ-версію

Жінка вважає свого чоловіка дуже начитаним і мудрим, тому вона цінує його знання.

Створення особистого ШІ проходило у два етапи. Спочатку нейромережу наділили голосом прототипу, для чого чоловік записав 300 конкретних речень, які підкреслювали всі його мовні особливості. Потім модель наповнили контентом - Боммер просто розповів 150 історій зі свого життя, починаючи з юних років. Вони включають, зокрема, поради, які він би з радістю дав самому собі, а також дітям і онукам. Вся інформація тепер зберігається в хмарі.

Коли ШІ ставлять запитання, він вибирає необхідну інформацію з того, що було записано, об'єднує її, якщо необхідно, а потім видає відповідь. Боммер розглядає це як цифрові мемуари.

Його дружина Анетт теж бачить у цьому корисний інструмент. Вона ШІ зовсім не боїться, а якщо коли-небудь їй стане важко, боляче або тривожно, то просто перестане користуватися.

А ви б хотіли створити свою ШІ-версію? Пишіть у коментарях.

2024-06-16 10:30:28