Як поміняти нік в YouTube, щоб не виглядати ботом у коментарях

Зробіть собі ім'я, що читається, замість абракадабри.

З одним з останніх оновлень YouTube відкрив для всіх користувачів функцію псевдонімів, яка раніше була доступна тільки власникам каналів із сотнею підписників і більше. Тепер замість імені в коментарях відображається нік, що починається з символу @ - як в X, TikTok та інших соцмережах. За задумом, користувачам має бути простіше посилатися на людей, а ще з'являється більше свободи для самовираження.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Як поміняти нік в YouTube, щоб не виглядати ботом у коментарях

Якщо ви не встановили псевдонім, то в коментарях під відео відображатиметься щось на кшталт @user-fs0jl00sfhjd7q. Це було зроблено для того, щоб кожен нікнейм був унікальним, але в підсумку призвело до плутанини: деколи складно ідентифікувати не те що інших користувачів, а й себе.

Для вирішення проблеми необхідно самостійно встановити псевдонім. Змінювати його можна не частіше ніж двічі за два тижні. Протягом цього терміну старий нік зберігається за вами, і за бажання його легко повернути. Функція доступна як з комп'ютера, так і зі смартфона.

Як поміняти нік в YouTube з комп'ютера

Відкрийте будь-яку сторінку YouTube у браузері, натисніть на фото свого профілю і виберіть пункт "Творча студія YouTube".

Далі в бічному меню натисніть на "Налаштування каналу".

Перейдіть на вкладку "Основні відомості" і зверніть увагу на поле "Псевдонім" - це і є ваш нік.

Видаліть старий і впишіть новий. Якщо псевдонім зайнятий - сервіс повідомить про це. Коли підберете нік, клікніть "Опублікувати".

Зміни набудуть чинності протягом кількох хвилин, після чого псевдонім відображатиметься як під новими вашими коментарями, так і під старими.

Як поміняти нік в YouTube зі смартфона

На телефоні все те ж саме можна виконати через мобільну версію YouTube у браузері, але зручніше все ж із застосунку. Запустіть його, тапніть по вкладці "Ви", а потім торкніться напису "На сторінку каналу".

Натисніть на іконку редагування, а потім ще раз на таку саму в полі "Псевдонім".

Впишіть новий нік, підібравши незайнятий, і тапніть "Зберегти", щоб зміни почали діяти. У профілі та нових коментарях псевдонім зміниться одразу, у старих - за кілька хвилин.

2024-05-11 10:30:35