Місяць і Сонце і серед зірок: астрофотограф зробив неймовірний знімок затемнення 8 квітня

Довелося об'єднати кілька тисяч фотографій, частина з яких зроблена задовго до цієї події.

Знаменитий астрофотограф Ендрю Маккарті опублікував ефектний знімок повного сонячного затемнення, яке відбулося 8 квітня. Воно було видно з території Північної Америки. За словами Маккарті, зйомка велася ним п'ятьма камерами.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Місяць і Сонце і серед зірок: астрофотограф зробив неймовірний знімок затемнення 8 квітня

За чотири хвилини, поки Місяць закривав Сонце, він зробив тисячі кадрів, які потім об'єднав в одне зображення роздільною здатністю 368 мегапікселів. На ньому можна розглянути сонячну корону, що вибивається з-за силуету Місяця, на поверхні якого навіть під час затемнення було видно обриси морів.

Робота над знімком велася кілька років. Зокрема, зірки, які видно на зображенні, були сфотографовані задовго до затемнення, тому що під час самої події світло корони не давало змоги їх роздивитися. При цьому розташування зірок у точності відповідає тому, яким воно було під час затемнення.

У коментарях до опублікованого знімка з'явилися люди, які засумнівалися в реальності цього видовища і припустили, що зображення створено нейромережею. Фотограф підкреслив, що вів трансляцію того, як робив своє творіння.

2024-04-12 10:31:03