Квиток в один кінець для мільйона людей: Ілон Маск - про колонізацію Марса

Свої космічні кораблі вони повинні будуть розібрати заради цінної сировини.

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск підтвердив, що перші люди, які вирушать на Марс, ніколи не повернуться на Землю. Про це він розповів під час презентації на техаській базі SpaceX у Бока-Чіку. Там мільярдер знову повідомив, що його компанія давно розробляє план з відправки першого мільйона людей на Марс.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Квиток в один кінець для мільйона людей: Ілон Маск - про колонізацію Марса

За словами Маска, в основу заселення Червоної планети ляже використання кораблів Starship. Причому він не планує передбачити можливість повернення перших апаратів, які відправлятимуться на Марс.

Ілон Маск розраховує, що за допомогою Starship вдасться рано чи пізно зробити людство мультипланетним видом. Про це можна буде говорити, коли колонія людей на Марсі зможе забезпечувати себе самостійно без підтримки із Землі. Для цього і буде потрібно близько мільйона людей, а також кілька мільйонів тонн вантажів, які потрібно доставити попередньо на Червону планету.

Творець SpaceX особливу роль у цій місії відводить своєму кораблю Starship, який проходить польотні випробування. Уже здійснено три спроби запуску ракети у зв'язці з першим ступенем Super Heavy. Під час останньої спроби майже всі стадії польоту пройшли штатно, але корабель розвалився під час входу в щільні шари атмосфери. Маск сподівається, що в четвертій спробі, яка запланована на початок травня, вдасться цього уникнути.

Після пари успішних приводнень SpaceX спробує повернути Starship для м'якої посадки на майданчик. Прискорювач Super Heavy компанія постарається спочатку посадити на платформу в Мексиканській затоці, а потім - на спеціальну вежу обслуговування.

2024-04-08 10:30:42