Шахраї - в якому месенджері їх найбільше, повідомили фахівці

Vice повідомляє, що основною площадкою для проектів в крипті доволі швидко став Discord.


Головна площадка для криптопроектів світу - ігровий месенджер Discord - це розсадник скамерів, купи спаму, шкідливого програмного забезпечення, фішингових атак. Так експерти Vice говорять про цю платформу.


Discord, що доволі швидко замінив TeamSpeak та Skype, в травні 2022 року захотів дослідити фундатор Ethereum-платформи Origin Джон Фрейзер. Саме на його роботу орієнтуються журналісти.


Джон Фрейзер спробував настроїти автоматичний скрипт, що буде сповіщати його, коли саме будуть згадуватись певні ключові запити на сервері. До декількох закритих чатів йому не вдалося отримати доступ та він взнав список користувачів чатів, описи та їх назви.


Зважаючи на те, що платформою Discord користується дуже велика кількість криптопроектів, то можна взнати, наприклад, які плани має той чи інший криптовалютний проект, коли він збирається запускати токен та коли його будуть реєструвати на Coinbase. Це дуже небезпечно для нових монет, бо це може змінювати їх ціну.


Таким чином Фрейзер знайшов прогалину в безпеці мессенджера. Списки учасників, імена користувачів приватних каналів, людей, що проводять транзакції з кількома підписами та їх гаманці може розкрити будь-хто.


В роботі фахівця пишеться про те, що на Дискорді купа шахраїв. Ті, в свою чергу, шлють фішингові посилання, зламують сервери та акаунти. Прихильники криптовалют довіряють повідомленням, які нібито отримують від офіційних ботів, які насправді розсилають шахраї. Платформа просто не має захисту від такого виду спаму.


Хакери також можуть позиціонувати себе, як головні менеджери відомих компаній. Шахраї для цього користуються підпискою Discord Nitro - вона дає змогу користуватися різними ніками на різноманітних серверах. Ще один шлях обману.

2022-10-11 08:15:02