Глава PlayStation назвав найкращу гру для кожного покоління консолі Sony

І дав пораду наступнику, який уже зовсім скоро замінить його на посаді.

Джим Раян, який 30 років обіймає позицію гендиректора Sony Interactive Entertainment і глави PlayStation, готується залишити посаду в березні. Він дав Variety інтерв'ю, в якому поділився історіями з роботи в Sony.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Глава PlayStation назвав найкращу гру для кожного покоління консолі Sony

Він зазначив, що головним викликом у його кар'єрі був запуск PlayStation 5 під час пандемії. Це був найскладніший період, але також і головне його досягнення. Проблеми були всюди. Майже всі приставки збиралися в Китаї, але країна була закрита на карантин. Розробники не могли збиратися і нормально обговорювати ідеї. Навіть магазини були закриті, тож продавати приставки було складно ще й чисто фізично. Але компанія впоралася, і в підсумку змогла продати понад 50 млн консолей за 3 роки.

З 1 квітня, коли Раян покине Sony Interactive Entertainment, його тимчасово замінить Хірокі Тотокі, президент Sony. Раян стверджує, що він сповнений впевненості в компетентності Тотокі взяти управління на себе, а потім знайти наступника на посаду. Він дав пораду майбутньому главі SIE:

Наприкінці інтерв'ю Раян також назвав головну гру кожного покоління PlayStation.

  • PS1: Ridge Racer (1994);
  • PS2: Grand Theft Auto 3 (2001);
  • PS3: Uncharted: Drake’s Fortune (2007);
  • PS4: Marvel’s Spider-Man (2018);
  • PS5: God of War Ragnarök (2022).

Він зазначив, що це не його персональні фаворити, а ігри, які змінили індустрію, задали нові стандарти і показали можливості приставок на повну потужність.

А які ігри різних поколінь PlayStation назвали б найкращими ви?

2024-02-22 11:30:38