"Гірше за "Морбіуса"": що пишуть про фільм "Мадам Павутина" зі всесвіту "Людини-павука"

Схоже, павукові спін-оффи прокляті.

15 лютого в прокат виходить фільм "Мадам Павутина" з Дакотою Джонсон. Це супергеройський блокбастер у всесвіті "Людини-павука". Головна героїня - парамедик із Мангеттона і ясновидиця. Після нещасного випадку вона отримує екстрасенсорні здібності і може бачити майбутні події з "павукового світу". Так вона дізнається, що вона і ще троє дівчат (дві Жінки-павуки та Аранья) у смертельній небезпеці.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
"Гірше за "Морбіуса"": що пишуть про фільм "Мадам Павутина" зі всесвіту "Людини-павука"

Критики і журналісти традиційно подивилися фільм раніше за звичайних глядачів, і думка преси виявилася одностайною: це поганий фільм, у якого складно знайти плюси навіть за бажання. На момент публікації цього тексту фільм отримав рейтинг 17% на Rotten Tomatoes (81 огляд) і 29 балів зі 100 на Metacritic (24 огляди).

Ось що пишуть в оглядах:

  • "Мені варто вибачитися перед "Морбіусом", тому що виявилося, що Sony Pictures було потрібно лише трохи більше часу і нічим не підкріпленої впевненості, щоб видати ще гірший спін-офф "Людини-павука"", - Punch Drunk Critics.
  • "Фільм бере кілька жіночих героїв із Павукового всесвіту і розмазує їх, як жуків підошвою черевика", - Punch Drunk Critics.
  • ""Мадам Павутина" втілює всі недоліки мейнстримного супергеройського кіно: фільмом рухають не персонажі чи історія, а вимоги студії та розрахунок на франшизу", - Deadline.
  • "Логіка і здоровий глузд безслідно зникають незабаром після початку фільму. Занадто багато кринжових моментів, які до смішного погані. Лиходій ускладнює собі ж життя кожною своєю дією. Це просто нудне використання франшизи про Людину-павука, яке відчайдушно просить до себе уваги", - Just My Opinion Reviews.
  • "Джонсон грає парамедика, що стала супергероїнею, з такою розв'язністю і настроєм, які ми звикли очікувати від тієї частини її кар'єри, де вона знімається в одязі", - Movie Nation.

Утім, навіть такий фільм деякі критики спробували виправдати.

  • "Гарна задумка, талановитий акторський склад і одні з найбезглуздіших сцен на великому екрані за останній час. Трохи сумбурно, хоча і не без примітних моментів", - FilmInk.
  • "В екосистемі супергеройського кіно нам необхідні реально паскудні фільми на кшталт цього, щоб триматися на плаву. Щось у цьому бардаку мене просто підкорило", - Flickering Myth.

Плануєте дивитися фільм після таких відгуків?

2024-02-14 11:30:45