У Росії з'явиться нейромережа "Товариш майор". Вона допоможе боротися з кіберзлочинами в Telegram

Програма вийде через рік-два і дасть змогу знаходити власників анонімних каналів.

Нова нейромережа "Товариш майор", яку зараз тестує компанія-розробник T.Hunter, здатна визначати власників анонімних телеграм-каналів. Про це повідомили "Известия".

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
У Росії з

Штучний інтелект діє так само, як аналітик-людина: перевіряє опис каналу, дані з повідомлень і вбудованих чатів, а також метаданих опублікованих файлів, щоб знайти інформацію про власника. Також аналізуються стікерпаки, документи та відеоролики, виконується пошук згадки телефонів та адреси. Знайдені дані порівнюються з витоками даних. Вважається, що "Товариш майор" працюватиме швидше і якісніше за людей.

У вигляді повноцінної програми "Товариша майора" хочуть випустити у 2024-2025 роках. ПЗ призначатиметься для державних і приватних організацій, які розслідують кіберзлочини, пов'язані з анонімними телеграм-каналами. Нейромережа зможе аналізувати дані більш об'єктивно, ніж людина, і дасть змогу прискорити процес розслідування і обчислення винних.

Зазначається, що за належного контролю і регулювання права на конфіденційність не буде порушено: нейромережа виступить лише інструментом для збору даних. З юридичної точки зору це не заборонено - доти, доки не порушуються конституційні права громадян, законодавство про персональні дані та про захист інформації.

2023-12-20 11:30:48