Із глибин океану в Антарктиді витягли дивну істоту з великими кігтями

Замість рота у нього хоботок, а дихає воно через ноги.

У морських глибинах біля Антарктиди виявили жовту павукоподібну істоту з чотирма чорними очима і великими кігтями. Дослідження про цього загадкового членистоногого, що попався вченим уперше, опублікував журнал ZooKeys.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Із глибин океану в Антарктиді витягли дивну істоту з великими кігтями

Знайшли його в морі Росса на глибині приблизно 570 метрів. Судячи з усього, це один із різновидів морських павуків. Новий вид назвали Austropallene halanychi.

Істота харчується за допомогою хоботка, що замінює їй рот, а дихає через ноги. Але найбільше біологів вразили її великі кігті. Вони, ймовірно, потрібні для захоплення м'якої їжі на кшталт анемон і черв'яків.

Austropallene halanychi досягають близько сантиметра в довжину, а їхні лапи розтягуються майже на три сантиметри. Однак це досить скромні показники для морських павуків, деякі з яких виростають до 60 сантиметрів.

У суворих антарктичних умовах багато вчених досі використовують старі методи. Цього павука автори роботи витягли за допомогою звичайної сітки, закинутої глибоко під воду. Вони зберігають кожен спійманий зразок.

2023-12-16 11:30:46