Як в iOS 17 налаштувати автоматичне видалення кодів підтвердження з "Пошти" та "Повідомлень"

Справжня паличка-виручалочка для всіх, хто користується двофакторною аутентифікацією.

Поряд із режимом "Очікування" і постерами контактів в iOS 17 є безліч малопомітних, але не менш корисних нових функцій. Однією з таких є автоматичне видалення перевірочних кодів, які сайти і сервіси надсилають вам електронною поштою або в СМС, коли ви входите в обліковий запис.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Як в iOS 17 налаштувати автоматичне видалення кодів підтвердження з "Пошти" та "Повідомлень"

Тепер iOS автоматично розпізнає і вставляє одноразові паролі не тільки з "Повідомлень", а й з "Пошти". Ба більше, після введення вони можуть так само автоматично видалятися.

Теоретично, коли ви вперше після оновлення до iOS 17 отримуєте і використовуєте будь-який код підтвердження, система має сама запропонувати вам активувати функцію автоматичного очищення.

Якщо цього з якоїсь причини не сталося або ви випадково відмовилися, то в будь-який час перейдіть у "Налаштування" і відкрийте розділ "Паролі".

Підтвердіть свою особистість за Face ID або за допомогою ПІН-коду, після чого зайдіть у пункт "Параметри паролів" і ввімкніть тумблер "Автоматичне очищення". Власне, все готово. Тепер після вставки всі одноразові паролі видалятимуться самі.

На безпеку ввімкнення цієї функції жодним чином не вплине, оскільки одразу після використання коди стають недійсними, і навіть якщо хтось їх побачить, то застосувати все одно вже не зможе. Зате подібне очищення допоможе не захаращувати вхідні, що особливо актуально, якщо ви активно користуєтеся двофакторною аутентифікацією.

2023-10-09 10:30:48