Apple підтвердила проблеми з батьківським контролем на iPhone і iPad

Вся справа в базі, який компанія вже пообіцяла виправити.

Apple підтвердила проблеми з "Екранним часом", через які батьківський контроль на iPhone і iPad не завжди спрацьовує коректно. Через це в деяких ситуаціях діти можуть користуватися пристроєм довше, ніж того хотіли батьки.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Apple підтвердила проблеми з батьківським контролем на iPhone і iPad

"Екранний час" дає змогу батькам відстежувати використання застосунків на пристрої дитини. Функція дає змогу налаштувати обмеження на час використання конкретних програм, а також повністю заборонити доступ у певні години.

Через бага функція працює з помилками: після зміни налаштувань батьком вони не завжди коректно застосовуються на пристрої дітей. У результаті в деяких випадках на дитячому iPhone або iPad продовжує діяти старий розклад, хоча у батьків відображається новий.

Щоб переконатися, що все налаштовано правильно, батькам доведеться відстежувати дані про активність дитини і порівнювати їх із розкладом, або налаштовувати обмеження відразу в дитячому пристрої.

За даними The Wall Street Journal, Apple раніше визнала існування бага, через який виникали проблеми із синхронізацією налаштувань між пристроями, і повідомила про його усунення в iOS 16.5. Однак автори видання з'ясували, що в актуальних версіях прошивки, включно з бетою iOS 17, помилка все ще присутня. Представники Apple вже прокоментували публікацію, повідомивши, що знають про проблему і працюють над виправленням.

2023-07-31 10:30:47